1000 Balkan – ziua 4


Astazi a fost cea mai frumoasa zi de cand am pornit in aceasta “aventura”. A fost prima zi cu soare si un traseu sinuos care trece muntii Balkani dinspre Vratsa spre Sofia. Da! Am avut de urcat. Din nou 🙂 Dar de data aceasta rampele n-au mai fost asa de ucigatoare ca ieri si nici asa de multe. Sau poate doar asa mi s-a parut mie, vrajit de peisajele din jur. Etapa a avut 113km si 1880m diferenta de nivel, asa cum mi-a aratat la final ceasul cu GPS.

Stiam ca era ultima zi de bicicleta si am incercat sa merg constant, fara ruperi de ritm, atat cat ma tineau picioarele. Nu vroiam sa fortez si sa fiu nevoit sa nu pot incepe maine alergarea spre Bucuresti. Nici daca vroiam sa fortez nu puteam pentru ca am avut aproape tot drumul vant puternic frontal. Am reusit insa sa prind cateva coborari frumoase la 60km/h.

Photo: www.cristinabobe.com

Primirea in Sofia a fost impresionanta. Doua echipaje de politie ne-au asteptat cu 11km inainte de intrarea in oras si ne-au escortat pana in centru, la sediul Unicredit Bulbank. Toti mergeam in pluton compact incadrati de doua masini de politie si o motocicleta, care mergea inainte si oprea circulatia pentru ca plutonul sa aiba trecere libera, indiferent de semafoare sau semne de circulatie. Dintr-o data, parca, fetele obosite dupa patru zile de efort ale tuturor s-au luminat. Ne uitam unii la altii si pedalam mandrii pe strazile Sofiei sub privirile trecatorilor. La sediul Unicredit am fost intampinati de conducerea bancii, ambasadorul Romaniei in Bulgaria si un ansamblu de dansuri populare care dupa ce ne-a oferit paine si sare ne-a luat pe toti la o hora bulgareasca 🙂

Photo: www.cristinabobe.com

Atmosfera senzationala, oameni uimitori ce ne priveau cu respect si un mare sentiment de implinire personala. Dragilor am plecat din Bucuresti pe bicicleta si-am ajuns in Sofia! Nu stiu cum vi se pare voua insa mie nici acum parca nu-mi vine sa cred.

De la festivitatea de intampinare am mers cu totii la plantare (daca fac rime la ora asta, inseamna ca nu sunt atat de obosit) :))
Ca si in editiile anterioare, Balkan Charity Challenge isi propune pe langa sprijinirea cauzelor umanitare inscrise in program, sa transmita un mesaj ecologic prin plantarea catorva copacei, in principal Ginko Biloba. Anul acesta arborii au fost plantati intr-un parc din centrul Sofiei, iar la intoarcere vom planta in curtea unei scoli generale din Bucuresti, alaturi de ViitorPlus.

Photo: www.cristinabobe.com

Maine incepe distractia! Pornim in alergare spre Bucuresti 🙂
7 zile cu o medie de aproximativ 60km/zi. Prima etapa masoara 55km, o diferenta de nivel de 470m si leaga Sofia de Botevgrad.

Pe maine!

harta

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.