1050km pentru Padurea Copiilor


Despre 1000km Balkan Charity Challenge ar fi multe de spus insa tot ce va pot spune acum, inainte cu doua zile de start, este ca acum doi ani,  cand evenimentul debuta timid cu prima editie, mi se parea ceva supraomenesc si imi era greu chiar sa ma si gandesc cum ar fi sa ma imbarc intr-o asemenea aventura.

Doar este vorba despre parcurgerea distantei de 1050km Bucuresti – Sofia – Bucuresti prin propriile forte. La dus este vorba de 640km de ciclism in 4 zile (o medie de 160km/zi) iar la intoarcere 410km de alergare in 7 zile (o medie de 59km/zi). Cand punem totul pe hartie pare intr-adevar ceva supraomenesc, chiar si categoria celor care s-au inscris sa parcurga toata distanta se numeste Superhuman.

Insa, dupa parerea mea, nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat ceva si atunci cand motivatia din spate iti ofera forta necesara de a mai face inca un pas. Experienta de sportiv amator a ultimilor 3 ani, mi-a demonstrat pe propria piele ca nu exista “nu pot”. Exista nu vreau, exista “lasa ca incerc maine”. Insa nu exista “nu pot”. Iar in momentul in care incepi sa crezi cu adevarat asta, barierele dispar rand pe rand, limitele nu mai exista si vei incepe sa realizezi ca esti capabil de lucruri la care inainte nici macar nu te puteai gandi.

As vrea totusi sa fac o precizare. N-as incuraja pe nimeni sa faca asta fara o experienta in curse de anduranta si fara un antrenament serios. Insa sunt convins ca oricat de bine ai fi antrenat, factorul mental joaca un rol foarte important intr-o cursa de 1050km si 11 zile. Va trebui sa iti gasesti in fiecare dimineata motivatia necesara sa pleci mai departe, indiferent de crampe musculare sau oboseala acumulata.

Motivatia mea de anul acesta este Padurea Copiilor, proiectul ViitorPlus, prin care si-au propus sa planteze cate un copacel pentru fiecare nou nascut din Romania. Si fac asta cu succes, de ceva ani buni, mai ales in zonele despadurite din sudul Romaniei, unde datorita defrisarilor masive terenul incepe sa semene cu Sahara.

Plecarea in marea “nebunie” de 1050km va avea loc sambata dimineata, la ora 7:30, din fata sediului Unicredit de pe Bulevardul Expozitiei iar traseul va fi urmatorul:

map

 • Ziua 1 (ciclism):     Bucuresti – Turnu Magurele, 187km, diferenta de nivel 300m
 • Ziua 2 (ciclism):     Turnu Magurele – Calafat, 173km, direrenta de nivel 120m
 • Ziua 3 (ciclism):     Calafat – Vratsa, 156km, diferenta de nivel 1360m
 • Ziua 4 (ciclism):     Vratsa – Sofia, 113km, diferenta de nivel 1550m
 • Ziua 5 (alergare):   Sofia – Botevgrad, 55km, diferenta de nivel 470m
 • Ziua 6 (alergare):   Botevgrad – Zlatna Panega, 62km, diferenta de nivel 500m
 • Ziua 7 (alergare):   Zlatna Panega – Pleven, 63km, diferenta de nivel 300m
 • Ziua 8 (alergare):   Pleven – Ovcha Mogila, 54km, diferenta de nivel 330m
 • Ziua 9 (alergare):   Ovcha mogila – Byala, 55km, diferenta de nivel 570m
 • Ziua 10 (alergare): Byala – Daia, 59km, diferenta de nivel 210m
 • Ziua 11 (alergare):  Daia – Bucuresti, 56km, diferenta de nivel 110m

Voi incerca sa va tin la curent cu un post scurt la sfarsitul fiecarei zi, iar organizatorii vor actualiza constant pagina de facebook a evenimentului cu poze, filmulete si noutati din timpul cursei.

Donand pentru Padurea Copiilor veti fi alaturi de mine si imi veti oferi motivatia necesara sa continui atunci cand cu siguranta imi va fi dificil. Sa ne vedem cu bine pe 11 noiembrie! Va imbratisez si va multumesc ca imi sunteti alaturi, ca de fiecare data.
Profilul meu de fundraiser: Andrei Gligor participates in 1000km Balkan Charity Challenge

 

Multumesc partenerilor mei care imi sunt alaturi si de data aceasta: Asics Romania, Isostar Romania, CompresSport Romania si Bery Fitness&Spa

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.