Azi in Timisoara …


Azi in Timisoara, maine in toata tara!

Aveam 14 ani la Revolutie si probabil tot ceea ce s-a intamplat in acea perioada a avut un puternic impact asupra celor din generatia mea si nu numai. Traisem o perioada buna inainte de ’89 ca sa imi dau seama ca nu voi mai sta la coada pentru mancare rationalizata, ca s-a terminat cu facutul temelor la lumina lumanarilor si ca iarna nu voi mai sta imbracat in casa cu geaca si doua perechi de manusi. Lucrurile aveau sa se schimbe radical si totul pornise din Timisoara, de la o mana de oameni care au avut curajul la un moment dat sa spuna stop, noi vrem altceva. De atunci, am avut si voi avea in continuare un profund respect pentru timisoreni, iar orasul de pe Bega mi s-a lipit de suflet.

Articolul de fata nu se vrea a fi unul cu tenta politica, desi sincer sa fiu, in lumina a tot ceea ce se intampla in ultima perioada, au fost multe momentele in care “m-au mancat” degetele sa scriu ceea ce simt pe blog. Prefer insa sa-i pastrez acestuia caracteristica sportiva, de  promovare a unui stil de viata sanatos, caritabila.

In lumina celor de mai sus va invit sa alergam impreuna pe 26 martie la prima editie a Timisoara 21k sub sloganul “Azi, toată țara e la Timișoara!”. M-am bucurat tare mult cand am auzit de organizarea acestui eveniment pentru ca imi da posibilitatea sa vizitez orasul meu de suflet, oras pe care nu l-am mai vazut dinainte de Revolutie.

Evenimentul cuprinde cinci probe: semimaraton, semimaraton-ștafetă, cros 10 km, cursa populară și cursa copiilor, asadar de toate pentru toata lumea, indiferent de nivelul de pregatire.

Traseul semimaratonului organizat de SportGuru.ro în parteneriat cu Primăria Timișoara a fost ”desenat” pentru ca frumusețile orașului de pe Bega să poată fi apreciate de catre toti participanții si va avea startul și sosirea în Piața Unirii, fiind un traseu fluent si rapid, în așa fel încât alergătorii să-și poată doborî recordurile de timp pe această distanță.

 

Patru sportivi cu rezultate remarcabile si pe care eu ii apreciez foarte mult sunt ambasatorii acestui eveniment si vor fi prezenti in acel week-end la Timisoara.

Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român al momentului, Horia are la activ șapte vârfuri de peste 8.000 de metri înălțime, toate escaladate fără serpași de altitudine și fără oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul românesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) și Lhotse (8.516 m). Primul optmiar al lui Horia a fost K2, ”Muntele Ucigaș” fiind atins în 2004. Alpinistul a mai urcat și pe Shishapangma (8.027 m) și Makalu (8.485 m).

Marius Ionescu este cel mai bun maratonist din România, anul trecut terminând maratonul de la Dusseldorf la 30 de secunde distanță de recordul României pe această distanță. De două ori consecutiv la Jocurile Olimpice, sportivul este singurul român care a alergat trei maratoane în sub 2 ore și 14 minute: 2:13:33, în 2013, la Hamburg; 2:13:19, în 2015, la Dusseldorf; și 2.13.00, tot la Dusseldorf, în 2016!

Alexandru Corneschi este în ”urmărirea” unui loc în lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, anul trecut sportivul din Botoșani terminând pe podium toate cursele de la Campionatele Naționale la care a luat startul. A fost campion național la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri și medaliat cu bronz la Campionatul Național de Semimaraton. Rezultate bune a avut și pe plan internațional, locul I la Semimaratonul de la Viena și locul II la cursa de 20 de kilometri Van Alphen (Olanda).

Mădălina Florea a avut un an 2016 foarte bun pe distanța de semimaraton, si probabil va fi una din favoritele competiției de la Timișoara. La Campionatul European de Atletism, acolo unde a fugit 21,097 km, atleta din Sighișoara a terminat cursa cu un record personal, 71.56, clasându-se pe locul 7. Acceași distanță a parcurs-o și la Birmingham, concurs unde a ajuns a doua. Campioană națională la 10.000 de metri, Mdalina a fost și în echipa României de cros, ”tricolorele” primind  în Italia medalia de bronz.

 

In ceea ce ma priveste, cu numai o luna inainte de startul primei curse din circuitul CaliVita 7 Deserts, si anume Sahara Race (Namibia) – 250km, cursa de la Timisoara va fi numai buna de face ultimele teste la echipament si nutritie. Asadar, daca veti vedea un “nebun” care alearga cu rucsacul de 10kg in spate sa stiti despre cine este vorba :))

Mai multe detalii pe siteul evenimentului: https://timisoara21k.ro/

Ne vedem in Timisoara pe 26 martie!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.