Cappadocia Ultra Trail, poveste in alergare


Alergarile pe munte incep sa castige teren in detrimentul celor de asfalt in ceea ce ma priveste si recunosc ca in ultima vreme, “scotocesc” internetul din ce in ce mai mult, cautand curse de profil. Zilele acestea am dat peste oferta celor de la Explore Travel, oferta care m-a atras pe loc, de cum am vazut-o.

Este vorba despre Cappadocia Ultra Trail, aflata anul acesta la cea de a doua editie, intr-o regiune de vis in inima Turciei, o zona inclusa pe lista monumentelor UNESCO, a carei relief se compune dintr-un platou situat la peste 1000m altitudine, brazdat de conuri de origine vulcanica.

Evenimentul se desfasoara pe 22-23 octombrie si are in componenta trei probe:
– SalomonCappadocia Ultra Trail este cursa vedeta de 110 km fiind un ultra marathon care traverseaza platourile inalte si vaile din Cappadocia dintr-o parte in alta a regiunii, diferenta de nivel fiind de + 3350 de metri.
– Cappadocia Trail 60K este cursa intermediara a evenimentului, fiind un ultramarathon de 62 de km cu o diferenta de nivel de +1850 m.
– Cappadocia Trail 30K este cea mai scurta cursa inclusa in cadrul evenimentului, o cursa la care veti traversa Ortahisar si Goreme si veti putea descoperi cele mai frumoase vai din Goreme National Park in alergare. Cursa are o diferenta de nivel de +900 m.

Explore Travel, singura agentie de turism din Romania acreditata de organizatori si care functioneaza ca si partener al evenimentului vine in intampinarea doritorilor cu un pachet foarte interesant, cazare 4 nopti cu mic dejun inclus, transport cu avionul dus intors precum si transferul de la aeroport la hotel si de la hotel la linia de start in dimineata cursei. Prima data cand am folosit serviciile Explore Travel pentru a merge la un eveniment sportiv a fost in 2014 la Berlin Marathon si am ramas cu o impresie foarte placuta: totul a mers ceas  din punct de vedere organizatoric si in plus m-am bucurat sa particip la eveniment alaturi de un grup de alergatori romani, veseli si hotarati fiecare sa faca personal best la Berlin 😀

Pentru cei care strang puncte de calificare pentru Ultra Trail du Mont Blanc (cum este si subsemnatul :D), este de mentionat si faptul ca toate probele din cadrul Cappadocia Ultra Trail ofera puncte de calificare: 5 puncte pentru cursa de 110k si 3 puncte cea de 60k si 2 puncte pentru cea de 30k. Se pare ca evenimentul a fost unul de succes inca de la prima editie din 2014, anul trecut doar la cursa principala fiind inscrisi 956 de participanti din limita de 1000 de locuri fata de 600 cati au luat startul la prima editie. Probabil in ritmul acesta, daca organizatorii nu vor lua in considerarea marirea limitei de participanti, s-ar putea ajunge in cativa ani la accessul pe baza unei tombole.

Mi-ar placea sa facem din nou o echipa romaneasca numeroasa la acest eveniment. In plus, atractiile din zona mi se par senzationale si sunt convins ca cele 4 zile petrecute acolo vor deveni o mini vacanta de neuitat. Ca sa nu spuneti ca trebuie sa ma credeti pe cuvant, puteti consulta oferta Explore Travel pentru acest eveniment. Iar eu va las sa va delectati cu cateva poze din zona (da! se poate zbura deasupra zonei cu balonul cu aer cald!) dar si cu filmuletul de prezentare al cursei 🙂

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.