Cum am petrecut de sfarsitul lumii :)


Va intrebati poate ce legatura are orice fel de petrecere cu alergarea pana in Sahara, sfarsitul lumii si acest site. Ei bine lucrurile se vor clarifica rapid cand va voi spune ca pe 21 decembrie, la initiativa Nike+ Running Club si Sky Wellness Fitness & Spa, membrii acestui club de alergare au sarbatorit impreuna aproape un an de alergari saptamanale in parcul Herastrau. Si cum o puteau face mai bine, decat printr-o petrecere din care nu a lipsit elementul care ne-a adus impreuna in tot acest timp, saptamana de saptamana, si anume – alergarea.

Nu pot sa nu imi aduc aminte cu placere de inceputurile timide dar promitatoare ale acestui club de alergare, ce promoveaza miscarea si un stil de viata sanatos. Se intampla intr-o duminica, undeva prin martie-aprilie, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) din capitala, acolo unde 8 oameni s-au alaturat alergatorilor din Ro Club Maraton la obisnuita lor alergare saptamanala de grup, seriosi dar totodata curiosi sa afle din “secretele” acestor alergari de grup. Ce anume ii face pe oameni sa lase caldura patului la ora 8-9 dimineata si sa iasa in parc pentru a alerga cativa kilometri? Raspunsurile au venit probabil de la sine, mai ales cand iti dai seama ca nu exista nici un secret si ca incet incet lumea incepe sa fie mai atenta la ce anume mananca si sa acorde mai mult timp miscarii in aer liber.

Dupa cateva alergari impreuna cu membrii Ro Club Maraton, clubul Nike a inceput sa functioneze ca un club de alergare de sine statator, organizand propriile alergari de grup, sambata in parcul Herastrau. Deja incepea sa se contureze un nucleu de alergatori care veneau aproape in fiecare saptamana, treptat membrii clubului ajungand la aproape 400 de persoane. Varful participarii a fost atins pe 3 noiembrie, cand 104 persoane au raspuns prezent alergarii de grup din acea sambata.

Iata ca 8 luni mai tarziu, Nike+ Running Club a hotarat sa rasplateasca fidelitatea membrilor clubului prin organizarea unei petreceri de Craciun impreuna cu Sky Wellness Fitness & Spa. Petrecerea s-a numit “Nike+ Running Club Exclusive SKY High Christmas Party” si dupa cum va puteti imagina nu a constat in stat la masa, mancat, baut si ascultat muzica.
In fapt, a fost o petrecere activa, care a inceput prin alergarea unei distante de 3.5 km de la magazinul Nike de pe Calea Mosilor si pana la sediul Sky Wellness de pe strada Iancu de Hunedoara, cladirea CRYSTAL TOWER. A fost interesant de urmarit reactia oamenilor de pe strada la vederea unui grup de 25 de persoane, vesel si zgomotos, alergand de zor, neinteresandu-i parca nimic si bucurandu-se ca pot fi impreuna intr-o zi in care unii isi verificau proviziile pentru sfarsitul lumii 😀

O data ajunsi la Sky Welness, gazdele ne asteptau cu clase de spinning, zumba, Muay Thai, fitness, golf dar si acces la spa. Insa inainte de a transpira putin, am savurat un tort delicios si am baut un pahar de sampanie. A urmat o ceremonie de decernare a premiilor (masculin si feminin) pentru cele mai multe prezente dar si pentru cei mai buni timpi realizati la alergarile de grup.

“Andrei Gligor pana in Sahara” pentru Inima Copiilor a primit premiul pentru cel mai bun proiect social al anului, premiu de care ma simt onorat dar si obligat in acelasi timp. Onorat pentru ca este un proiect de suflet, la care eu tin foarte mult si pe care ma simt obligat sa il duc la capat. Atat in ceea ce priveste parcurgerea celor 3600 de kilometri, cat si prin strangerea banilor necesari pentru cumpararea RetCam pentru nou nascutii de la Marie Curie.

A fost o seara frumoasa, alaturi de niste oameni minunati care ne-au facut sa ne simtim bine si cu care cu siguranta ma voi mai intalni la alergarile de grup din Herastrau. Cu ocazia asta n-am putut sa nu ma gandesc si la cele 16 prezente ale mele la alergarile Nike+ Running Club si cei peste 112 kilometri parcursi impreuna cu prieteni mai vechi dar si mai noi. Pentru ca, intr-adevar alergarea nu inseamna numai efort, dat jos kilograme si ars calorii. Alergarea inseamna si distractie si socializare ! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.