Invitatie la Crosul Padurii


Vine vine primavara, alergam in toata tara! Sau macar pentru inceput, in Bucuresti, la o cursa deja cu traditie, Crosul Padurii.
Aflat la editia a saptea, evenimentul ce se desfasoara in parcul Tineretului din capitala, a devenit deja cunoscut printre alergatorii de toate varstele, care au la dipozitie probe variate pentru a fi pe placul si pregatirea fiecaruia.

Daca anul trecut motto-ul crosului a fost “Trezeste-te in alergare” si va aduceti aminte ce ne-am mai distrat, anul acesta echipa ViitorPlus vrea sa ne demonstreze ca orice zi innorata poate sa se transforme intr-una insorita. In suflet! Deoarece motto-ul, parca vrea sa continue povestea de anul trecut: “Alearga si zambeste”.

Pe langa cursele clasice de 5km, 10km si cursele de copii, anul acesta noutatea consta in proba de 15km. Personal, ma bucur de decizia luata de organizatori pentru a include in program si o cursa mai lunga. Aceasta distanta este potrivita pentru cei care au alergat 10km anul trecut, li s-a parut ca timpul a trecut prea repede si ar fi vrut sa mai dea o tura doua de parc dar si celor care se pregatesc pentru Semimaratonul International Bucuresti din luna mai, sau orice alta cursa de semimaraton.

Cu totii stim ca in pregatirea unei curse de semimaraton sau maraton, programul de antrenament, va trebui sa contina pe langa alergari de tempo, volum si intervale si asa zisele alergari lungi, care sa treaca de jumatatea distantei alergata in competitie dar sa nu o depaseasca. Astfel, daca pentru maraton, alergarile lungi pot fi de 25-30-32km, pentru semimaraton distanta de 15-17km este numai buna pentru a fi inclusa in planul de antrenament.

Asadar, va invit pe toti, cu mic cu mare, pe 28 Martie la Crosul Padurii iar pe langa miscare veti stii ca ati ajutat proiectul Padurea Copiilor al asociatiei ViitorPlus.

Pentru mine va fi ultimul antrenament, inainte de plecarea in Maroc, la Marathon des Sables, asa ca bineinteles m-am inscris la cursa de 15km. Va astept cu drag. Inscrierile pe www.crosulpadurii.ro

Si daca nu v-am convins, organizatorii v-au pregatit si o surpriza: tricouri tehnice cu grafica la alegere 🙂

Tricouri Crosul Padurii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.