Sahara Marathon


Am strans in beneficiul suma de 25.059 €

Cursa

Timp de 8 luni, am alergat in medie 15km zilnic, cumuland in total distanta in linie dreapta Bucuresti – Tindouf, Algeria (3600km), locul de desfasurare a Sahara Marathon. In februarie 2013, am incheiat ultramaratonul, alergand 42 de kilometri sub soarele Saharei. In aceasta perioada am dat posibilitatea celor care au vrut sa-mi sustina efortul, sa cumpere kilometri alergati de mine, in beneficiul Asociatiei Inima Copiilor, pentru achizitionarea unui aparat medical necesar spitalului de copii Marie Curie din Bucuresti.

RetCam

E simplu. E dramatic, dar simplu: fara acest aparat, multi dintre copiii nascuti prematur in Romania risca sa orbeasca.

Afectiunea se numeste “retinopatie de prematuritate” si apare la copiii care, nascuti fiind inainte de termen, inca nu au incheiata dezvoltarea retelei de vase de sange din retina (dezvoltare care se face, in mod normal, in interiorul uterului, inainte de nastere). O alta cauza poate fi si administrarea de oxigen in exces la tratamentul in spitale.
Dezlipirea retinei si orbirea, acestea sunt urmarile retinopatiei nedescoperite si netratate la timp. Practic, doar pentru ca s-au nascut prematur si ca nu pot fi depistati la timp, mult prea multi copii sunt condamnati sa nu vada niciodata…

Asta e cursa la care-am pornit: sa cumparam impreuna aparatul care poate ajuta acesti copii sa traiasca vietile pe care le merita.
Aparatul se numeste RetCam Fundus Camera si este un scanner care culege imagini de pe retina copilului, imagini care pot fi salvate electronic si folosite de medici (local sau la distanta) pentru diagnostic si alegerea tratamentului.

Camera e indispensabila pentru un tratament precoce, corect al copiilor prematuri, dar poate fi de folos si eficienta pentru pacienti de orice varsta. Folosind acest scanner si alte dispozitive (oftalmoscopul, laserul retinian) medicii de la Marie Curie vor putea salva de la orbire o multime de copii – nou-nascuti si nu numai – in fiecare an.

Asociatia Inima Copiilor

Asociatia Inima Copiilor este o asociatie non-profit pentru ajutoarea copiilor, in special a celor cu probleme cardiace. Cele mai recente proiecte Inima Copiilor sunt: constructia si dotarea primului Departament de Cardiochirurgie dedicat exclusiv copiilor si extinderea si modernizarea Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti. Ambele, la Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti.

Multumim sponsorilor:


Au contribuit si le multumim:


Parteneri:


Parteneri media: