SAP Runners si Primul Maraton 1


In 2011, doi oameni pasionati de alergare, doua nume care nu mai au nevoie de nici o prezentare, Gabriel Solomon si Marian  Chiriac, initiau programul Primul Maraton, fiind convinsi ca oricine poate alerga si termina un maraton, cu un antrenament adecvat, bineinteles. Evenimentul principal in jurul caruia se invarteau toate antrenamentele, era Maratonul International Bucuresti din octombrie, iar cei pe care urmau sa ii antreneze erau oameni carora programul de lucru in companii multinationale, nu le permitea sa aloce timp si pentru miscare. Raiffeissen Bank a reactionat pozitiv la ideea celor doi antrenori si  3 ani mai tarziu, cifra totala a celor care s-au alaturat programului de antrenamente si care au reusit sa termine cu succes primul lor maraton, se apropie de 40.

De anul acesta, echipa de antrenori a programului Primul Maraton a mai adaugat doua nume: Mihai Baractaru si subsemnatul. Este o onoare pentru mine sa-mi impartasesc experienta capatata in ultimii ani ca alergator de anduranta celor care fac timizi primii lor pasi spre intrarea  in clubul select al celor doar 0,5% din populatia Terei, care au terminat un maraton. Insa cu tot entuziasmul pe care il am si placerea de a lucra cu oamenii, realizez in acelasi timp ca este vorba si de o mare responsabilitate.

Anul acesta, o noua companie a fost interesata de “Primul Maraton”, si anume SAP  si a cazut in sarcina lui Mihai si a mea sa alcatuim si sa monitorizam un program intins pe 16 saptamani, la finalul caruia cei care s-au inscris in program, pe care ii voi numi in continuare SAP Runners, vor putea alerga si termina in deplina siguranta si cu zambetul pe buze, Maratonul International Bucuresti.

SAP Runners - antrenament intervale

Programul contine atat alergari individuale cat si alergari de grup, sub atenta monitorizare a antrenorilor, tehnici de incalzire si streching, alergari de tempo, intervale, alergari lungi precum si sfaturi legate de alegerea unei echipament adecvat, a unei nutritii potrivite cu nevoile fiecaruia, sesiuni de asa numita “scoala alergarii’ (postura, tehnici de respiratie). Este un program accesibil fiecaruia dintre cei care vor sa imbratiseze alergarea ca sport si stil de viata sanatos.

Imi amintesc acum de primele antrenamente de la inceputul lunii iunie si de nivelul la care cei mai multi dintre SAP Runners erau la momentul respectiv: o jumatate de tura de Herastrau (3km) de alergat si mers, alternativ. 13 saptamani mai tarziu, cei mai multi dintre ei au alergat 28k in cadrul unui antrenament de tip long run, iar faptul ca au terminat antrenamentul cu zambetul pe buze, a insemnat o mare satisfactie pentru noi, ca antrenori. In plus, cand afli ca unele persoane si-au schimbat total stilul de viata, ca au renuntat la tigari si mananca sanatos, satisfactia este parca si mai mare.

Long Run (28K)

In 3 luni, i-am urmarit atent pe cei inscrisi in program cum se luptau sa-si depaseasca limitele, sa se trezeasca in week-end foarte devreme si sa vina la antrenament, intr-un cuvant sa-si schimbe stilul de viata si sa includa in programul de zi cu zi putina miscare. Acum sunt convins ca le este mult mai usor sa faca aceste lucruri decat a fost la inceput si ca incep sa vada si beneficiile unui astfel de stil de viata. Eu, ca antrenor, nu pot decat sa ma bucur din tot sufletul pentru ei si sa-i felicit pentru tot ce au realizat pana acum. Dragilor, mai avem un hop de trecut, alergarea de 32km de saptamana viitoare si nimic nu va mai poate opri din a deveni maratonisti cu diploma si medalie! 🙂

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “SAP Runners si Primul Maraton