Vertical Challenge


Dupa cum stiti dragilor, anul trecut in iunie, initiam proiectul Andrei Gligor pana in Sahara urmand ca in urmatoarele 8 luni sa alerg 3600 km iar ultimii 42km in desertul algerian, la Sahara Marathon. Si toate acestea pentru ca asociatia Inima Copiilor sa primeasca cei 29.000 euro necesari cumpararii unui scaner retinian performant, RetCam, pentru sectia de terapie intensiva de la spitalul de copii Marie Curie, aparat care urma sa salveze de la o viata in intuneric sute de nou nascuti anual.

Trebuie de la inceput sa multumesc frumos tuturor companiilor si persoanelor fizice care au donat pe site-ul campaniei si cu ajutorul carora am reusit sa strangem pana in momentul de fata suma de 19.000 euro. Ultimii 42 de kilometri nu i-am mai alergat in Sahara, editia din februarie 2013 anulandu-se din cauza unui conflict armat izbucnit inainte cu 3 saptamani de data evenimentului, la granita Algeriei cu Mali. Dar am alergat, in schimb, pe o banda instalata la etajul 1 al noii sectii de terapie intensiva nou nascuti pe care Inima Copiilor incepuse sa o construiasca la Marie Curie si incarcatura emotionala a fost chiar mai mare, decat daca as fi alergat in Sahara. Pentru ca stiam ca in santierul in care eu alergam ultimii kilometri din cei 3600, urma sa fie folosit RetCam, urmau sa fie salvati o multime de copii.

Timpul a trecut, sectia de terapie intensiva nou nascuti s-a transformat dintr-un santier in cea mai buna sectie de terapie intensiva nou nascuti din estul Europei si in curand se va deschide oficial, insa ne mai despart 10.000 euro de cumpararea RetCam. Intre timp am primit si o veste buna de la organizatorii Sahara Marathon, care au deschis inscrierile pentru editia din 2014 (http://www.saharamarathon.org/). Ma voi inscrie din nou si daca totul merge bine si nu mai sunt evenimente neprevazute, pe 24 februarie 2014 voi alerga 42km in desert!

De curand, impreuna cu Gabriel Solomon si Oana Badea am infiintat asociatia People for Sport prin care ne dorim sa  punem umarul la promovarea sportului de masa in Romania, organizarea de evenimente sportive, promovarea miscarii in general si a unui stil de viata sanatos.

Pe ultramaratonistul Gabriel Solomon il cunoasteti cu siguranta pentru numeroasele lui proiectele in care se implica atat ca organizator cat si ca alergator si enumar aici doar cateva: alergarea pe banda 24h pentru Salvati Copii, traversarea Romaniei in alergare (860km in 14 zile), doborarea recordului mondial la alergarea unui maraton in mai putin de 2h55m intr-o echipa de minim 5 persoane legate intre ele.

La anul, Gabi va incerca sa doboare recordul mondial in proba de alergare 24h pe scari, eveniment care va avea scop caritabil si va fi deschis tuturor celor care vor sa incerce asa ceva, cu probe de 6 ore, 12 ore si 24 ore. Evenimentul se va numi Vertical Challenge si va avea pe 26 octombrie anul acesta si o editie beta, in care Gabi va alerga 12h.

Vertical Challenge

Ce legatura am eu cu acest proiect? In incercarea de a aduce din nou in prin plan proiectul Andrei Gligor pana In Sahara si de a strange suma care ne mai desparte de cumpararea RetCam, voi alerga si eu alaturi de Gabi, 6 ore pe scari. Evenimentul va avea loc la Arena Nationala, sambata, 26 octombrie incepand cu ora 8:00, avand ca initiator People for Sport si ca parteneri Smart Atletic, Pastel si Ro Club Maraton. Aceasta editie se va numi Steps for Life si va fi dedicata in intregime asociatiei Inima Copiilor si strangerii de fonduri pentru cumpararea RetCam.

Asadar, kilometri pe care ii puteti cumpara inca sunt de vanzare pe site, iar eu va multumesc tuturor din nou pentru ca sunteti alaturi de mine si de Inima Copiilor. Haideti sa ducem la bun sfarsit acest proiect impreuna!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.