Invitatie la alergare pe verticala!


Peisajul concursurilor de alergare autohton avea nevoie de ceva diferit iar SkyRun a venit exact atunci cand trebuia. Alergarea pe scari n-am  inventat-o noi, concursuri de profil desfasurandu-se de ani buni in afara, emblematic pentru acest tip de eveniment fiind Emprire State  Building Run, New York. Insa faptul ca la prima editie SkyRun, desfasurata anul trecut in Bucuresti au luat startul peste 600 de persoane,  arata clar nu numai ca a fost o idee buna organizarea acestei competitii, dar si ca alergatorul roman este permanent in cautare de inedit.

Invitatia pe care vreau sa o fac suna cam asa: SKYRUN – 34 etaje, 119 metri înălțime, 680 trepte. Credeti ca e usor? Nici pe departe. Este scurt, intens si frumos. Este un cu totul alt tip de efort decat cel la care v-ati astepta. Dar eu spun ca merita. Despre povestea participarii mele la prima editie puteti citi aici.

Sperand ca v-am convis sa va inscrieti, va ofer toate detaliile de care aveti nevoie, sa nu credeti ca n-ati fost informati 🙂

În  data de 25 octombrie va avea loc cea de-a doua ediție a SKYRUN, cel mai mare maraton de alergare pe scări din România. Acesta se va  desfășura, ca și anul trecut, în SkyTower – cea mai înaltă clădire din țară. Înscrierile sunt deschise până în data de 20 octombrie, inclusiv, pentru participanți cu vârste cuprinse între 18 și 60 ani.

SkyRun-2014

Startul evenimentului se va da sâmbătă, 25 octombrie, la ora 12:00, de la parterul SkyTower, iar alergarea se va face până la etajul 34, la o  înălțime de 119 metri, după urcarea a 680 trepte. Participanții vor urca cele 34 de etaje o singură dată și vor fi cronometrați cu ajutorul unor cipuri electronice, putând astfel să afle timpul realizat la finalul cursei.
Participanții se pot înscrie la 2 categorii, individual sau corporate, în schimbul unei taxe ce va fi donată către HOSPICE Casa Speranței, în scopul dotării cu echipamente medicale a noului centru de îngrijire paliativă din București.

“Datorită implicării organizatorului și a partenerilor, precum și a tuturor participanților din cadrul primei ediții a SKYRUN, am reușit să  ajungem mai aproape de țelul pe care ni l-am propus, finalizând construcția centrului din București. Însă misiunea noastră nu se oprește aici;  anul acesta fondurile strânse în urma competiției se vor îndrepta către dotarea și utilarea acestui centru, care va asigura tratamentul și îngrijirea a câtorva mii de pacienți afectați de boli  incurabile”, spune Patricia Pușchilă, Coordonator Fundraising București al HOSPICE Casa Speranței.

Maratonul de alergare pe scări se va desfășura în SkyTower, clădire emblematică pentru România, ce oferă o infrastructură unică în țară pentru o astfel de competiție. Beneficiind de o structură dublă de scări în sistem foarfecă, fiecare set de scări are o lățime de 180 centimetri. Pe viitor se dorește includerea clădirii SkyTower într-un circuit internațional de anvergură.

24 ore de alergare pe verticală!

Ediția de anul acesta a competiției aduce și un element inedit. Cu ocazia SkyRun 2014, în premieră națională, ultramaratonistul Gabriel Solomon va încerca stabilirea unui nou record de alergare pe verticală, timp de 24 ore. Gabriel Solomon va da startul ediției a doua de SKYRUN, în data de 24 octombrie. Acesta va preda ștafeta participanților care vor lua cu asalt scările, în cea de-a doua zi, sâmbătă, 25 octombrie. Maratonul de alergare de 24 de ore este primul eveniment de acest gen din România. Gabriel Solomon a alergat deja 24 de ore continuu pe bandă rulantă, însă acum este pregătit să ducă și mai departe provocarea, încercând să cucerească un nou record, alergând în cea mai înaltă clădire din România.

Cei care ati mai participat la evenimente organizate de Smart Atletic stiti foarte bine calitatea organizarii si atentia pana la cel mai mic detaliu, si sunt convis ca nici editia de anul acesta a SkyRun nu va face exceptie. Mai multe detalii despre ce pregătesc organizatorii la această ediție SKYRUN aflați pe site-ul evenimentului: http://smartatletic.ro/skyrun/

Mai aveti 3 zile in care va mai puteti inscrie. Ne vedem la etajul 34!

PS: e pacat de medalia asta frumoasa sa n-o aveti in colectie 🙂

Medalie SkyRun 2014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.