Pantofi de alergare CityTrail Salomon


In ultima saptamana am testat un pantof de alergare hibrid, care conform spuselor producatorului poate fi folosit si la alergari de sosea dar si pe teren accidentat. Este vorba despre Salomon X Scream 3D. Salomon, in esenta este un producator renumit de pantofi de alergare de trail, cu multe modele folosite de elita alergatorilor montani. Noutatea cu care vine catre public este gama de pantofi de alergare CityTrail, din care face parte si modelul pe care l-am avut la testare.

Trebuie sa spun din capul locului ca nu trebuie sa va asteptati nici la agilitatea pantofilor de sosea, in cazul in care alergati pe asfalt si nici la aderenta pantofilor de trail, in caz ca vreti sa alergati cu ei la munte. Ei sunt facuti pentru alergari in oras si pentru momentele cand vreti sa lasati in urma aleea principala a parcului si sa alergati si pe poteci cu pamant, pietris sau iarba.

Perioada de testare a fost de o saptamana, timp in care am alergat aproximativ 68 de kilometri in parcurile IOR, Herastrau si Tineretului, atat pe asfalt cat si pe iarba, pamant, zone cu piatra cubica sau zone cu pietris si pamant, atat pe plat cat si pe urcari / coborari.

Voi trece in revista observatiile mele privind acest model iar la final concluziile.

Pentru inceput, X-Scream 3D nu este un pantof ușor la 569g perechea (marimea 41.5), astfel încât pentru cei care caută un pantof de viteza acest lucru poate constitui un dezavantaj. Pantoful are insa o constructie solida atat in ceea ce priveste talpa cat si partea superioara iar in partea din spate se bucura de un suport generos pentru sustinerea tendonului lui Ahile. Dacă greutatea nu este un factor decisiv, atunci construcția solidă oferă pantofului mult confort, amortizare buna și longevitate. Dropul (diferenta dintre varf si calcai) este de aproximativ 12mm.

Amortizarea este foarte buna, la primii kilometri avand senzatia ca alerg pe arcuri. Dupa 6 kilometri de asfalt am parasit aleea principala a parcului IOR si am facut cateva urcari si coborari pe singurul deal din parc pe o portiune de 60m cu pamant si iarba umeda (tocmai plouase vineri). Pantofii s-au descurcat excelent atat pe iarba cat si pe pamantul usor umed. Unde intr-adevar am simtit ca nu au tractiune suficienta a fost pe o portiune cu pietris umed. Insa era de asteptat, intrucat talpa nu este una dedicata alergarilor pe teren accidentat, cum au majoritatea modelelor Salomon.


Primele impresii ar putea sugera că Salomon X-Scream 3D nu sunt nici cal nici caruta, dar aceasta nu este chiar o evaluare corectă. Da, modelul este greu pentru un pantof de sosea, dar robustețea și confortul va vor aduce multi kilometri de asfalt alergati, simtindu-va in siguranță stiind ca va veti putea abate din cand in cand de la drumul principal si sa alergati si off-road.

In concluzie, personal pot spune ca mi-au placut. Nu sunt construiti pentru viteza insa asigura stabilitate si confort pe o suprafata de alergare variata. Ii puteti lua la testare din magazinul Salomon (Calea Mosilor 23)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.