In pas cu Paul ziua 5 (43.12km)


Doar un maraton si gata! Asa ar putea fi intitulata etapa de astazi. Asta n-ar suna chiar asa de speriat, daca n-ar mai fi fost vreo 200 km si in zilele precedente …

Am incercat insa sa ignor acest gand si mi-am indreptat atentia spre ultimii 42 km de astazi. Desi maine, mai este o etapa scurta de doar 7 kilometri, imi permit sa spun (si asa am simtit) ca cei 42 km de astazi au fost ultimii. Desi picioarele parca refuzau sa mai faca inca un pas, am reusit astazi sa pun un pas in fata celuilalt si dupa aproximativ 4 ore, cei 42 de kilometri erau o amintire dureroasa dar placuta.

Acum il inteleg pe Paul de ce a spus despre Marathon des Sables ca este ca un “viol duios”. Pentru ca pe parcursul etapelor nu te lupti numai cu kilometri. Te lupti cu tine, te lupti cu timpul, cu monotonia, cu rutina, uneori te injuri singur pentru ca mai apoi, la final, sa te feliciti in sinea ta si sa ai un sentiment de implinire care nu poate fi descris in cuvinte. Aproape ca imi dadusera lacrimile la finalul etapei de azi si nu pot decat sa ma gandesc la ce trebuie sa simta Paul la sfarsitul zilei, cand va trece linia de finish, va fi felicitat si imbratisat de Patrick Bauer (organizatorul cursei) si i se va pune “fierul pe piept” (asa cum spune Paul despre medalie)

Eu ma bucur din tot sufletul ca am acceptat aceasta provocare pe care mi-am stabilit-o singur, si anume de a alerga toti kilometri pe care ii alearga Paul in Sahara, pentru a fi alaturi de Inima Copiilor! Sunt niste oameni minunati care au facut si fac atatea pentru copii.

Dupa aceasta experienta pot afirma inca o data ca limitele sunt doar in mintea noastra si ca orice este posibil si realizabil daca ne dorim cu adevarat. Se spune ca viata incepe acolo unde se termina zona de confort. Si ca progresul (in orice domeniu) nu poate exista atata timp cat stam in zona de confort. Nimic mai adevarat dragilor. La sfarsitul acestei saptamani deosebit de grele, dar extraordinar de frumoase nu pot sa spun decat ca simt cu adevarat ca traiesc!

Multumesc Loredanei care a alergat cu mine si m-a incurajat pe ultimii 10 kilometri. Si dupa cum nici o editie a  Marathon des Sables nu se poate incheia fara flotarile de rigoare, deja marca inregistrata Paul Dicu …va las sa va delectati cu filmuletul, cateva poze si statistici.

Cum a fost saptamana “In pas cu Paul”, pentru mine,  in cifre:

Ziua 1: 37.20 km | timp: 3:11:35
Ziua 2: 30.00 km | timp: 2:47:37
Ziua 3: 38.70 km | timp: 3:28:02
Ziua 4: 75.70 km | timp: 7:11:48
Ziua 5: 43.12 km | timp: 3:59:27
Ziua 6:  7.00 km

Total ore alergate: 20:38:29
Total calorii consumate: 14.855 kcal
Viteza medie: 11km/h
Greutate in ziua 1: 63.3 kg
Greutate in ziua 5: 60.2 kg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.