Invitatie la Istrita Escape II


De cele mai multe ori recomand o competitie sportiva dupa ce am fost si am vazut despre ce este vorba astfel incat experienta prin care am trecut sa fie una autentica si nu povestita de altii. Insa in ceea ce priveste evenimentul despre care vreau sa va vorbesc, voi face o exceptie pentru ca mi se pare unul foarte fain, unde cu siguranta vreau sa ajung.

Este vorba despre Istrita Escape editia a doua, ce se va desfasura anul acesta pe 30 septembrie in judetul Buzau, in zona Sarata Monteoru.

Competitia are de anul acesta trei probe, pentru toate gusturile si nivelele de pregatire
-Maraton (42km / 1600m+)
-Semimaraton (22km / 980m+)
-Fun Run (9km / 350m+)

Organizatorii promit niste peisaje de poveste pe un traseu complex cu porțiuni de drum forestier, poteci de padure, drumuri șerpuite printre pietre si iarba, panorame largi cu vedere spre Carpați si Bărăgan deopotrivă, o padure aurie de toamna si vreme cu soare blând, toate acestea pe dealurile care dau unele dintre cele mai bune vinuri ale României si unde au stat ascunse comori dacice, cum e Cloșca cu puii de aur.

Traseul probei de maraton reuseste sa atinga cele mai importante puncte de interes turistic din zona Istritei, cum ar fi: Castrul Roman, Cabana Vanatorilor si Fantana Rece, Chilia lui Ambrozie, Biserica dintr-o piatra, Tabara de sculptura de la Naieni si Asezamantul Dacic.

Tot timpul mi-au placut organizatorii de competitii sportive, mai ales cele organizate in natura, carora le pasa de cum ramane locul dupa ce concursul ia sfarsit. Iar in cazul celor de la Istrita Escape este cu atat mai frumos, ca pe langa igienizarea zonei inainte si dupa eveniment, au hotarat sa planteze cate un puiet pentru fiecare concurent inscris la eveniment, in campaniile lor de impadurire a zonei.

Cu parere de rau ca pe 30 septembrie nu voi putea fi acolo (sunt inca in USA, incercand sa duc la bun sfarsit cursa de 273km din desertul Nevada), va invit cu drag sa luati parte la un eveniment sportiv ce se anunta tare fain.

In sapte ani de alergare am descoperit atat oameni frumosi cat si locuri din tara asta care merita cu adevarat promovate si ma bucur mereu cand aflu de competitii sportive noi, organizate in zone de poveste.

Asa incat va invit cu drag pe 30 septembrie la Istrita Escape. Toate detaliile le puteti gasi pe site-ul competitiei (link) dar si pe evenimentul FB (link)

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.