Campioni olimpici si mondiali, flacara olimpica si 18 kilometri de emotie si bucurie!
Astfel se rezuma o zi de sambata aparent obisnuita insa cu totul speciala pentru spiritul olimpic, pentru sportul romanesc in general dar si pentru mine. Este pentru prima oara cand Romania gazduieste cel mai mare eveniment dedicat sporturilor de iarna, Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Brasov in perioada 17-23 februarie. Ceea ce a facut ca momentul sa fie cu adevarat special, a fost sosirea tortei olimpice in Romania, dupa aprinderea ei in urma cu cateva zile pe stadionul olimpic din Atena si periplul ei prin Bucuresti, fiind purtata pe un traseu de aproximativ 18 kilometri de campioni olimpici si mondiali, adevarate valori ale sportului romanesc.
Cu mare emotie m-am alaturat grupului de sportivi, care a plecat din fata sediului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman fiind constient ca este un moment unic in viata – sa alerg alaturi de cele mai mari nume din sportul romanesc si sa fiu aproape de flacara olimpica. Gandul mi-a zburat intr-o clipa la noiembrie 2011, cand dupa aproximativ 3h 52m soseam pe stadionul olimpic din Atena fericit si emotionat de reusita primului maraton pe care il alergasem. Reusisem atunci ceva ce cu cativa ani inainte nu mi se parea posibil: sa alerg 42 de kilometri! Cursa nu a fost aleasa intamplator. Am vrut ca primul maraton la care voi participa vreodata sa fie pe traseul de unde acum 2500 de ani a pornit totul – drumul pe care grecul Phillipides l-a facut din oraselul Marathonas pana in capitala Greciei, Atena, pentru a aduce vestea castigarii razboiului dintre greci si persi.
Din ştafeta formată din aproximativ 70 de persoane care au purtat flacara olimpica pe strazile Bucurestiului s-au numarat personalitati marcante ale sportului romanesc printre care Alina Dumitru, Laura Badea, Camelia Potec, Monica Roşu, Gabriela Szabo, Carmen Bunaciu, Violeta Beclea, Marian Dragulescu, Marius Urzica, Ivan Patzaichin, Alin Moldoveanu, Sandra Izbasa, Valeria van Groningen.
Flacara olimpica, purtata din mana în mana, din tara în tara, este o stafeta a prieteniei, a intelegerii, a olimpismului, olimpism care inseamnă cinste si corectitudine. Ma simt onorat ca am putut alerga alaturi de ei, ma simt bucuros si fericit in acelasi timp ca am purtat Inima Copiilor pe strazile capitalei, alaturi de flacara olimpica. Este un moment prin care am marcat atingerea a 3500 km din cei 3600 inceputi acum 8 luni pentru a-i ajuta pe micutii de la Marie Curie. Si cu siguranta este un moment pe care mi-l voi aduce aminte toata
viata ! Lumea sportului este o lumea frumoasa, o lume care naste ambitii, modeleaza caractere, impune disciplina si te face sa iti depasesti propriile limite.