CiucasX3, urmatoarea provocare


La sfarsitul saptamanii voi lua startul la CiucasX3, in proba de ultramaraton. Este vorba despre 105km de alergare in muntii Ciucas, cu aproximativ 5000m diferenta pozitiva de nivel, cu siguranta o cursa care imi va pune serios la incercare atat calitatile fizice cat si mentalul, o cursa la care insa imi doresc sa ajung de ceva vreme.

Dupa cele trei incercari nereusite la Marathon 7500, aceasta va fi cu siguranta cea mai lunga distanta alergata de mine (atat sosea cat si trail). Limita de timp este 24 de ore si cel mai important pentru cei care se incumeta sa o faca, la final primesti 3 puncte de calificare pentru Ultratrail du Mont Blanc (UTMB), regina curselor montane, desfasurata in fiecare an in luna august in jurul masivului Mont Blanc, pe un traseu de 168km si aproape 10.000m diferenta pozitiva de nivel! Este o cursa la care orice alergator montan amator sau profesionist tanjeste sa ajunga, insa criteriile de selectie nu sunt deloc usoare. Pentru ca locurile scoase la concurs sunt evident mai putine decat miile de alergatori care vor sa se inscrie, se organizeaza o tragere la sorti. Insa ca sa ajungi la tragerea la sorti trebuie sa fi alergat si terminat 3 curse inscrise in calendarul curselor de calificare, curse la care primesti puncte. In momentul in care ai acumulat 9 puncte din maxim 3 curse de calificare terminate, te poti inscrie la tragerea la sorti. Iar daca sansele iti surad, anul urmator in luna august te vei numara printre cei 2000 de alergatori care iau cu asalt masivul Mont Blanc.

Alergarea montana a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult in ultima vreme, iar faptul ca mai sunt doar 4 zile pana imi voi testa limitele la CiucasX3 nu poate decat sa ma sperie, dar sa ma si bucure in acelasi timp. Am vazut in ultimii ani ca din sentimentul acesta de frica ies de multe ori lucruri foarte frumoase. Daca ceva nu te sperie inseamna ca este confortabil pentru tine. Daca este confortabil, inseamna ca puteai mai mult. Daca puteai mai mult si n-ai facut-o, inseamna ca nu ti-ai depasit limitele si ca nu iti vei afla niciodata adevaratul potential.

Saptamana trecuta, impreuna cu partenerul meu de la Marathon 7500, Dani Cirstoveanu, am iesit la o tura in muntii Bucegi, antrenament pentru CiucasX3, tura care mi-a placut foarte tare. Am ales sa facem o bucla din traseul maratonului 7500, pe care eu nu am apucat pana acum s-o alerg decat noaptea, si anume Complex Gura Dihamam – Poiana Izvoarelor – La Prepeleac – Vf.Bucsoiu – Vf. Omu – si coborare la Complex Gura Diham pe Valea Cerbului. Au iesit 21,7km cu o diferenta de nivel pozitiva de 1800m iar ca timp 4h:45m. Mi s-a parut atat de frumoasa si usoara urcarea pe Bucsoiu incat stiu sigur ca nu ma va mai speria la editia Marathon 7500 de anul viitor.


Am avut ocazia sa testez la acesta tura o pereche de incaltari de la Salomon pe care le am acasa de ceva timp insa nu le-am prea folosit pana acum. Este vorba despre Salomon S-Lab Sense 4 Ultra Sg de care pur si simplu m-am indragostit. Mi s-au parut extrem de usori, foarte bine aerisiti, cu un drop mai mic decat S-Lab XT6 cu care am alergat pana acum. S-au comportat excelent atat pe urcari cat si pe coborari avand o aderenta foarte buna pe terenul variat intalnit(iarba, frunze, crengi, pietris, bolovani mai mari sau mai mici, etc). Tot timpul am avut senzatia ca nu am nimic in picioare si sunt genul de incaltari care te cam obliga sa alergi pe pingea, insa asta nu e deloc un lucru rau 🙂

 

 

 

CiucasX3, astept cu nerabdare sa ne cunoastem! 🙂

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.