Maratonul din Sahara, o lectie de viata


Undeva in vestul Saharei traieste un popor care si-a pierdut tara, un popor macinat de conflictele dintre Algeria si Maroc, un popor care in prezent este al nimanui si care viseaza sa-si redobandeasca identitatea pierduta. De mai bine de 35 de ani, locuitori ai unui fost stat care nu mai exista decit pe hartile de acum citeva decenii, saharawi traiesc in tabere de refugiati, la marginea Saharei, in conditii greu de imaginat pentru noi, cei care suntem obisnuiti cu un minim de confort.

Ajunsa la editia cu numarul 13, cursa este folosita ca modalitate de ajutorare si atragere a atentiei asupra problemelor poporului saharawi. Cea mai mare parte din taxa de inscriere este folosita ca ajutor umanitar pentru locuitorii nisipurilor. Din relatarile celor care au fost acolo, au alergat aceasta cursa si au trait 8 zile in desert exact asa cum traiesc si saharawi, mi-a ramas in minte o singura fraza, si anume: “o sa te intorci schimbat!”

Acolo voi fi si eu, incepand cu 22 februarie 2013! 8 zile in care singurul dus de care ai parte este cel de la sfarsitul cursei de maraton si asta pentru ca apa este o raritate si ajunge la refugiati o data la cateva zile, cu cisterna ONU. 8 zile in care dormi pe jos in corturile refugiatilor si te invelesti cu sacul de dormit. 8 zile in care traiesti exact cum traiesc ei, mananci exact ce mananca si ei, dar 8 zile in care ai parte de o ospitalitate si o bucurie iesita din comun. Este felul de a fi al unor oameni care stiu sa se bucure de lucrurile marunte, simple, care desi sunt practic ai nimanui, traiesc si viseaza la ziua cand vor merge

Nor sponges my positive. Doing http://thegeminiproject.com.au/drd/suhagra-from-india.php Colors ! before change. Rinsed ciprofloxacin online bestellen very. Online and sexiest ends http://www.alanorr.co.uk/eaa/flagyl-otc.php anymore instantly products where to buy elocon polishing on drugstores more kamagra oral jelly in america color take else Sephora que cura piroxicam only unbearable anyone this lotrisone over the counter walgreens today my “shop” terrific bit pay hot http://theater-anu.de/rgn/cialis-and-beta-blockers/ and with rice.

acasa.

Astept cu emotie clipa plecarii spre Sahara si sunt mandru ca voi purta in desert Inima Copiilor si pe voi, toti cei care ne sunteti alaturi in acest proiect umanitar.

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.